tiistai 9. syyskuuta 2014

Ensimmäinen viikko

Saavuin viikko sitten Berliiniin. Ihan viime hetkeen asti olin melko varma, että jotain kuitenkin tapahtuu ja lopulta päädyn kodittomana takaisin Turkuun. Vielä niin ei ole käynyt, joten olen vieläkin Berliinissä ja tarkoituksena on olla täällä helmikuun loppuun asti. Koska nyt olen alkanut itsekin uskoa vaihtolukukauteni toteutumiseen, päätin luoda tämän blogin. Ehkä teen tästä joskus vähän nätimmän tai sitten en. Ainakin yritän välillä kirjoittaa tänne päivityksiä jännittävästä Berliini-elämästäni Erasmus-vaihto-opiskelijana.

Viime viikon tiistaina lähdin hirveän aikaisin aamulla Oslon kautta Berliiniin, koska kaikki suorat lennot olivat jostain syystä älyttömän kalliita, enkä tajunnut, että aikainen lento on aika ärsyttävä sekä itselle että minut ystävällisesti lentokentälle kuljettaneelle äidilleni. Mutta lento oli aika halpa. 

Lentokenttäkuva
 Kun vihdoin viimein saavuin Berliiniin, oli kämppikseni lentokentällä vastassa. Olin siis löytänyt itselleni huoneen noin kuukausi sitten netin kautta. Hakuprosessi oli aika jännittävä, ehkä kirjoitan siitä joskus myöhemmin. Mutta joka tapauksessa kämppikseni on hirveän kiva ja on ollut ihan mahtavaa, että on tavallaan heti joku saksalainen kaveri, joka on auttanut käytännön asioissa, näyttänyt kaupunkia ja jonka kanssa on kiva jutella ja kokkailla. Kämppä on myös kiva, sopivan rähjäinen ja kodikas.

Viime viikolla en ihan hirveän jännittäviä asioita tehnyt. Sain ankaran klikkailun ansiosta peruutusajan Bürgeramtiin ja Bürgeramtista Anmeldebestätigungin. Jos olet joskus muuttamassa Berliiniin, niin tiedoksi, että Bürgeramtiin pitää varata aika ainakin kuukautta etukäteen. Minä en sitä tiennyt. Muitakin käytännön asioita tuli hoidettua, mm. kännykkäliittymä ja lippu julkisia varten. Kävin myös tutustumassa lähimpään lääkiksen kampusalueeseen, se oli aika hieno. Ja valtava. Jännityksellä odotan opiskelujen alkua ja opetustilojen etsimistä.

Kardiologian kartanon sisäpihalta
Perjantaina oli kielikurssin tasokoe. Koe oli aika hölmö ja kesti puoli tuntia. Sen jälkeen hengasin iltapäivän muutaman engalntilaisen vaihtarin kanssa. Hienoimpia asioita vaihto-opiskelussa on ehkä se, että voi tosta noin vaan lyöttäytyä tuntemattomien ihmisten seuraan ilman, että leimautuu ihan oudoksi. Oli mukava päivä, otin myös turistikuvan.

Turistikuva
Viikonloppu meni myös hyvin. Kämppis esitteli minulle lauantaina kivoja paikkoja Berliinissä. Söimme mm. vohveleita lounaaksi, mikä on aina hyvä idea. Kävimme myös tutustumassa Prinzessinnengarteniin, joka on puutarha keskellä kaupunkia. Puutarhassa oli myös kahvila ja muutenkin paikka oli hirveän kivan oloinen. Seuraavana päivänä kävin samantyyppisessä paikassa omassa kaupunginosassani, Weddingissä, mutta en muista puutarhan nimeä.


Vohveli

Prinzessinnengarten
Sunnuntaina tutustuin Weddingiin kämppiksen ja kämppiksen poikaystävän kanssa. Silloin sattui olemaan Weddinger Wundertütentag, jolloin paikallisista liikkeistä sai kerätä tarroja karttaan ja viidellä tarralla sai yllätyspussin. Tietysti keräilimme myös tarroja ja saimme yllätyspussimme. Minä sain paikallisen koruliikkeen lahjoittaman asian, jota käytän avaimenperänä.

Eilen alkoi kielikurssi, joka on mukavalla tavalla yllättävän haasteellinen. Mutta siitä kirjoitan ehkä ensi kerralla, koska tämä teksti on jo ehkä liian pitkä. Menen siis nyt tekemään läksyjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti